fbpx

Vállalkozásfejlesztés – BUKTATÓK

Nagyon rég volt már, hogy tudtam írni és a megkezdett témákat sem tudtam folytatni (MÉG). Ez annak köszönhető, hogy olyan szinten lekötnek az ügyfélprojektek, hogy a sajátjaimra sokkal kevesebb idő jut mint azt szeretném.

Ciki vagy nem ciki?

Attól függ hogyan kezeled. Mérjükmeg mitörtént, öszegezzünk, vizsgáljuk meg a lehetőségeket és tervezzük újra.

Nézzük a tényeket (elmult 2 hónap):

  1. A témakörök nem bejárhatók 1 - 2 posztban.
  2. Kevesebb idő áll a rendelkezésemre, mint amennyivel számoltam.
  3. Mostanában jó párszor megviccelt a technika.
  4. A hang + videóanyagokat fel kell venni, meg kell vágni.

Vizsgáljuk meg egyesével a BUKTATÓKAT és adjunk rá magunknak választ.

Így nem ciki

Szeretek olyan témákról beszélni melyet kevesen boncolgatnak és szerintem pontosan ezért, mert ezeknek csak úgy van értelme ha jó mélyen bele ássuk magunkat. Pont a tervezőasztalos posztok és a facebook oldalas is ilyen. A facebookos témát jó esélyel karácsony körül fogom tudni újra felvenni és egyben és videón, amiről készül majd egy átirat, hogy olvasható is legyen, mert nem az a téma amit az ember írás közben fog tudni megvalósítani.[próbáltam 😅] Rengeteg képernyőképet kell készíteni, beszerezni a linkeket.... sokkal több a dolog vele mint az első pár posztban volt. Megfogalamzni, mi miért történik. Ezt egyszerűbb lesz úgy feloldani.

A tervező asztalt nem akarom ilyen messzire elengedni, mert pont aktuális minden olyan eleme amit idénre terveztem. Úgy oldom meg, hogy lesz a fővonal ami a jelenlegi első posztjában is van ez folytatódik akkor amikor tudok rá időtszorítani és ha nem is napi tippeket, de kisebb fogásokat bemutatok akár több témában is.

Arculat upgrade

Készítette: 20th Century Fox - http://inquizition.files.wordpress.com/2007/10/deathstar.jpg, filmkocka, https://hu.wikipedia.org/w/index.php?curid=461729

Készítette: 20th Century Fox

Igen megváltozott az arculat, még nem a végleges, ezért nincs külön hír. Jönnek az új funkciók és felületek is. Ezekre is jobban elment az idő, ugye. Kicsit olyan épülő halálcsillag feelingje is van számomra. (Persze én nem építek bele szellőzőt 😂)

​Technika ördöge

Ezt a témát mások kerülik én nem vagyok az a típus aki nem szereti kimondani, ha bajvan. Nagyon meggyűlt a bajom a mostani windows updatekkel és bizony eljött az az idő amikor erre külön keretet kell képezni, hogy fejlesszem a munkaeszközeimet. Nem tudom tovább elodázni, nagyon nagyon kellemetlen dolgokat okozott amiket szerencsére jól tudok kezelni. (a probléma méretéhez épest). Nem szeretek külső okokra/akadályokra hivatkozni, nagyon pipa vagyok amiatt, hogy ha rajtam kívülálló dolgok irányítják az életemet, munkámat vagy osztják be az időmet.

Szoval itt egy nagyon régi kapcsolat végét fogja ez a döntésem jelenteni. Amúgy is terveztem teljesen almásítani magam, ez nem egy reklám vagy antireklám. Nekem meg vannak a szempontjaim, kellő tapasztalatom van abban, hogy megítéljem milyen mértékű tehermentesítést jelent egy ilyen ökoszisztéma összeállítása és bevezetése. Nem engedhetek meg magamnak még egy ilyen szintű kiszolgáltatottságot, szerintem más sem. 

Hogy konkrét legyek: Napi 2 órám 2 hete csak azzal megy el, hogy frissítek, omlik a rendszer aztán néha nem, de általában 5-6 óra után "szia". Nem hardver hiba, ezt már diagnosztizáltam és utána jött a cikk olvasgatás ahol máok is jelezték ezt a problémát.

Ez korábban 2 szer már előfordult(tavaly, meg az előtt pár éve), akkor úgy voltam vele, hogy oké nagy cég az MS, sokan jönnek-mennek én is dolgoztam multinál, láttam ezt-azt. DE most a saját bizniszemben vagyok, nem akarom ezt megengedni, üzletileg nem tehetem meg, hogy ezt beengedjem.

Arról nem beszélve, hogy a linux esetében vagy osx esetében mindig tűkön ülve vártam az új frissítéseket amik tartalmaztak ugyanúgy bugfixeket, de emellett az egész tele volt/van új funkciókkal és nem csak a foltozgatásról szólnak.

Szóval karácsonyra ha minden jól megy sikerül talán elérnem, hogy minden olyan ami a munkában kell eszköz az alma legyen. Márcsak azért is mert jön a docker korszak amire már olyan régóta készülök. De az már egy másik téma 😁.

Deák Norbert 
~Norbeusz

Köszönöm, hogy elolvastad az írásomat. Ha tetszett nyomj egy lájkot!

Ha tetszett a bejegyzés, vagy kérdésed van hagyj üzenetet bátran!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Olvasd el ezeket is

Egyéb tartalmak

Kategóriák

Cégadatok és kapcsolat

  • WE ARE ABSTRACT LTD.
  • Cégjegyzékszám: 11813712
  • +36 20 504 38 55
  • info@webstract.hu
  • Székhely: 22 crook street chorley united kingdom PR7 2LX
  • Kirendeltség: HU Magyarország, Budapest

WE ARE ABSTRACT LTD. 2019 © All Rights Reserved.